Het concept

De Dag van de Ambachten is een nationaal evenement dat openstaat voor alle ambachtslieden in België, en is een gratis evenement voor het publiek.
Dit is een unieke kans voor ambachtslieden om hun prestaties en creaties aan het publiek te tonen om het zo beter kennis te laten maken met Belgisch vakmanschap.
De Dag van de Ambachten is een initiatief van de FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie, georganiseerd met de steun van de federale minister van KMO's en Zelfstandigen. De eerste editie van deze dag werd in 2006 georganiseerd. Sindsdien trekt deze dag steeds meer ambachtslieden en bezoekers.

Image
Artisan

Deelnemen

Waarom inschrijven?

Door deel te nemen aan de Dag van de Ambachten doet u geheel gratis mee aan een landelijk evenement. Het groeiende succes wordt weerspiegeld in een gestaag groeiend aantal bezoekers. Naast het promoten van de ambachtelijke sector en het overbrengen van uw passie naar het publiek, is deze dag een gelegenheid om uw prestaties in de kijker te zetten.
Door deel te nemen aan de Dag van de Ambachten profiteert u van de volgende voordelen:

  • een landelijke impact van het evenement in de media (online en offline campagne, mediakit, enz.);
  • vermelding op de website van Dag van de Ambachten 2022;
  • actieve en geheel gratis deelname aan de promotie van de ambachtelijke sector in België;
  • een groot aantal bezoekers naar uw atelier op zondag 20 november 2022, een kans voor u om uw passie te delen met het publiek.

Wie kan inschrijven?

Om deel te nemen aan de Dag van de Ambachten moet u wettelijk erkend zijn als ambachtsman/-vrouw door de Commissie Ambachtslieden van de FOD Economie (zie logo “Erkend ambacht”).
Om het statuut van ambachtsman/-vrouw te verkrijgen, moet u een aanvraag indienen bij de Commissie Ambachtslieden van de FOD Economie. Deze procedure is eenvoudig en gratis. Alle uitleg over deze erkenning als ambachtsman vindt u op de website van de FOD Economie.

Wat moet ik doen op deze dag?

Om bezoekers zo goed mogelijk te verwelkomen tijdens de Dag van de Ambachten 2022, moet u:

  • uw ambachtelijke activiteit uitvoeren in een werkplaats of op een voor bezoekers toegankelijke plaats;
  • op zondag 20 november 2022 de deuren van uw werkplaats openen voor bezoekers;
  • bezoekers een demonstratie, een activiteit of een rondleiding aanbieden.
Image
Ambacht

Kan ik deelnemen samen met andere ambachters?

U kunt zich groeperen om samen met andere ambachtslieden bezoekers te verwelkomen op één plek: bij een ambachtsman, in een museum, op een kermis of een kerstmarkt... Maar u moet allemaal individueel ingeschreven zijn en ter plaatse een demonstratie of een animatie aanbieden. Uw deelname aan de Dag van de Ambachten mag zich niet beperken tot een stand waar uw producten worden verkocht. Daarnaast moet de toegang voor bezoekers gratis zijn.

Image
Ambacht

Opgelet: zelfs als u deelnam aan de vorige editie, moet u dit jaar een nieuw inschrijvingsformulier invullen.
Inschrijving en deelname aan dit evenement zijn geheel gratis. Als u het formulier in papieren versie wilt ontvangen, neem dan contact met ons op via 0800 120 33 of per e-mail: info@dagvandeambachten.be
Alleen deelnemers die voldoen aan de deelnamevoorwaarden (zie “Wie kan inschrijven?”) worden bij de selectie in aanmerking genomen. De organisatoren behouden zich het recht voor om inschrijvingen te weigeren die niet voldoen aan de deelnamevoorwaarden.
Wij informeren u per e-mail over het vervolg dat uw aanvraag. Via uw dashboard kunt u de gegevens op uw persoonlijke pagina aanpassen.

Hoe inschrijven?

Vul het inschrijvingsformulier in vóór 15.10.2022.